Hála neked 2017 !

Sziasztok!

Bizony, ez az utolsó blogbejegyzésem erre az évre. Hálával szeretném zárni a 2017-es évet, és az elmúlt 12 hónapba leshettek bele, mi is történt velem illetve velünk ez idő alatt .  Az írás eléggé személyes lesz, de úgy érzem , hogy akik itt vannak és olvasnak, követnek, megérdemlik, hogy bepillantást nyerjenek az életembe.

Január :

Az év első hónapjának már csak azért is hálás vagyok, mert ekkor van a szülinapom. A megemlékezést általában családi körben teszem, idén pedig egy szintén e hónap szülöttjével , Adrival is megünnepeltük közösen. Hogy mi a közös bennünk?

Minden ! 🙂  Tehát januárban az ismeretségért vagyok hálás !

 

“A barátság nem azon múlik, milyen régen ismersz valakit, hanem azon, felismered-e a barátodban azt, akire szükséged van.”

 

Február:

Minden évben Mosdóson jótékonysági bált rendeznek az óvoda javára, és én mindig próbálok  segíteni. Tavaly rengeteg kézműves, művész alkotóval sikerült együttműködnöm és tombola felajánlásokat gyűjteni. Az idei év csendesebbre sikerült, viszont egy nagyon jó hangulatú bálban volt részünk, és a gyermekek is örülhettek az új játékoknak.

Februárban hálás vagyok, mert tudom, számíthatok a segítségre és ismeretlenül is segítünk egymásnak.

képforrás: index

 

 

Március :

Az első tavaszi hónapban , Sógornőm szólt és én azonnal éltem a lehetőséggel, egy cupcake és torta díszítő kurzuson vettünk részt. A tanfolyamot Koczka Judit tartotta, aki szinte autodidakta módon tanulta meg az alapokat, és hihetetlen csodákat készít a mai napig. Kaposváriaknak nem ismeretlen ez a név, hisz Judit az esküvők világában kezdte és jó pár lagzi fűződik a nevéhez. Ha kedvet éreztek a süti dekoráláshoz,keressétek bátran.

A januárból kimaradt; új évi fogadalmaim között volt, hogy idén megtanulok főzni illetve sütni. Ezért is kaptam az alkalmon és mentem el a cukor dekorálást kipróbálni . Azóta rengeteg mindent beszereztem, hogy itthon is lehessen alkotni . Természetesen, rengeteget kell gyakorolni és próbálkozni, de youtube-on és egyéb facebook közösségekben,  lehet tanulni. Március, köszönöm, hogy kipróbálhattam magam ! 🙂

 

Április:

Mivel jött a Húsvét, így rögtön élesben gyakorolhattam az újonnan megszerzett tudást, de előtte még Édesanyám sikeres vizsgát tett mint gondozó és ápoló, így a vizsgát követő bankettre készültem ezekkel a cukiságokkal :

 

Segítségem pedig a Sógornőm,Ica volt. 🙂

Rögtön utána jött az ünnep, amire szintén készültünk :

A falu húsvéti családi délutánján pedig arcfestést vállaltam, és sok- sok transformers, pókember, kiscica került ki a kezeim közül. Hálás vagyok a kreatív hónapért !

 

 

Mosdós, Kultúrház

 

 

Május:

Hogy maradjak ezen a “pályán” , megkezdtem tanulmányaimat a Francia Cukrász Iskolában. Budapesten, Nerella volt az oktatóm akit a Gasztroangyalból ismerhettek, aki nézi a műsort.

Nézzük csak mit tanultam nála:

-A három alapkrémet : vanília, karamell, citrom krém

-Lávasütit és a macaroont

-Sós és édes pite variációkat és az eclair fánkot

-Mousset

Én magánórákat vettem, de facebookon folyamatosan értesülhettek a workshopok indulásáról és témájáról. https://www.facebook.com/francia.cukrasz.iskola.budapest/

Hálás vagyok a receptekért, a tudásért és hogy megismerhettelek !:)

Nerivel az első óránkon 🙂

 

Június:

2015.06.06 az esküvőnk időpontja. Nem is kérdés, hogy ebben a hónapban hálát adok Érte a Férjemért, a szerelmünkért, azért a csodálatos napért, ami életem egyik legszebbje volt, a családunkért és mindenért amit ketten értünk el mióta együtt vagyunk .

Kicsit előre szaladok a hónapokkal de engedjétek meg, hogy a Törley játékra megírt és különdíjas gondolataimmal publikáljam a képünket, hisz ebben minden érzésem benne van :

“Szeretlek. Szeretlek azért, mert akkor álltál a pultomhoz, amikor már feladtam. Szeretlek, mert első másodperctől beleborzongtam abba, ahogy rám nézel. Szeretlek, mert melletted jobb ember lettem. Szeretlek, mert veled mindennap egy csoda. Szeretlek, mert szereted a hiányosságaim. Szeretlek, mert sosem változtatnál meg. Szeretlek, mert a Te szemedben tökéletes vagyok, pedig nem én vagyok az, hanem a szerelmünk. Számomra csak erre lehet ezt a jelzőt használni. 70 évet esküdtem neked, de Téged szeretni, egy élet is kevés.”

 

Keresztes Vendégház

 

Július:

Mióta együtt vagyunk, rengeteg helyen jártunk, bejártuk az országot már szinte, a nászutat  is belföldön töltöttük. Idén volt először, hogy a tengerparton pihentünk , pontosabban Olaszországban, Bibione strandján süttettük magunkat. Csodálatos egy hét volt, finomabbnál finomabb ételekkel, néha egy kis záporral megspékelve, de annál nagyobb élményekkel tértünk haza.

 

Bibione városában 2017

 

 

 

Augusztus:

Idén ez a hónap nyerte meg az év legjobb díját. Lássuk csak mi  minden történt ekkor:

1,Lilla lánybúcsúja

Ezelőtt még  nem vettem részt több napos lánybúcsún, és örülök, hogy ezzel az eseménnyel próbáltam ki, mert ilyen szuper csapattal ritkán találkozik az ember. Tudjátok milyen,  mikor ismeretlen emberekkel pár óra után már olyan mintha mindig is ismertétek egymást ? Na ez pont olyan társaság volt. Semmi feszkó, semmi para , csak jókedv , buli, nevetés, kulturális programok! … ( jah, és aperol spritz … 😀 ) 🙂

Badacsony, Laposa birtok 🙂

 

2, Lilla & Balázs Lagzi

Lajosmizsére utaztunk megünnepelni a barátaink boldogságát, és a hatalmas buli mellett, egy azóta is összetartó barátságot találtunk az asztaltársaságunk személyeiben.

 

3.Megnyertem a Törley közönségdíját a júniusban feltüntetett fogadalmammal. Majd ezt követően voltam annyira szerencsés,hogy egy Mylouise általam megálmodott táska tulajdonos is lettem, amire már régóta vágytam.

4, …és végül megtudtam, hogy Édesanya leszek.

Hálás vagyok Augusztus, mert ennél szebb hónapom még nem volt ! 🙂

 

Szeptember:

A nyaramhoz gyönyörű szép pillák tartoztak, ugyanis Adri barátnőm kitanulta ezt a szakmát, és voltam olyan szerencsés,hogy én lehettem a modellje. Így egész nyáron rebegtethettem a pilláimat és még sminkelnem sem kellett. A vendégház részt vett a KÁN-on a termékekkel, és első nap velem is találkozhattatok.

Az őszi hónapban hálás vagyok, az új ismeretségekért,  a vendégház sikereiért !

 

 

KÁN 2017 , Adrival 🙂

 

 

 

Október-November :

Ezeket egybe veszem, hisz mindkettő ugyanolyan fontos nekem ! 🙂 Amit ezekben a hónapokban kaptam: egészség, jó eredmények, gömbölyödő pocak . Gyönyörű idő volt , napsütéssel és csodaszép őszi színes falevelekkel. Főztem a családnak , vendégeknek, sütöttem magamért, hogy képezzem magam. Rengeteget tanultam és tanulok a konyhaművészetről. Együttműködtem az Öltözz ki.hu oldallal , ezúton is köszönöm a felkérést. Elkezdtem blogolni, és kaptam kedves hozzászólásokat, bátorításokat.

 

 

Most  volt az első alkalom,vagyis mióta létrehoztam az oldalaim,hogy egy kommentel hideg vizet borítottak a nyakamba.Erre szeretnék most reagálni , hisz új év jön , itt hagynám ezt a múltra. 🙂 Egyébként hálás vagyok, a tanácsokért , illetve én is tudok nyers és személyeskedő lenni , ebből  is tanultam, hogy új évre ezt “kinövőm” 🙂

“Kedves Ismeretlen !
Ha ezt olvasod, köszönöm, megfogadtam a tanácsod, és figyelek a hibákra. Ha mégis vétek, kérlek nézd el nekem,  magamtól tanultam meg gépelni, mivel nem 20 éves vagyok, nálunk még nem volt kötelező a gépet nyomkodni, sőt egyáltalán nem a számítógépen szocializálódtam. Akkoriban, nem a neten ismerkedtünk, nem ott voltak csak barátaink és a telefonunkon is a 3 mp volt a legnagyobb dolog . Az ételekről készült képeimhez, pedig sem profi fotóst nem hívok,  és én sem talpig sminkben sütögetek kamerák kereszttüzében. Nem tudom melyik étel fotómra gondoltál , nem vagyok én semmivel sem különb mint egy egyszerű Háziasszony ,  amit megosztok azért teszem,hogy lássátok mennyi mindent meglehet tanulni ha akarjátok. A vendégházhoz pedig azért teszem, hogy az idelátogató vendégek lássák a változatosságot. Ennyi. Mivel nem ismerjük egymást -mert ha ismernénk talán nem álnéven írtál volna – elnézésedet kérem , ha zavarta bármi megnyilvánulásom az életed , viszont mivel nem kötelezek senkit a blogom olvasására, kérlek görgess tovább és ne rajtam idegeskedj . 🙂 (nem kötelező mindent elolvasni ) “

Aki pedig lelkes követője és olvasója az oldalamnak , köszönöm, hogy itt vagytok!

Hálás vagyok, az egészségért az oldalam közösségéért és az elém kerülő lehetőségekért!

 

December

Nálam ez a hónap a Karácsony körül forgott. Rengeteget sütöttem, kísérleteztem új receptekkel . December elején elmentünk egy minifotózásra , mert én még sosem voltam ilyenen és úgy gondoltam kismamaként itt az ideje . 🙂

Tövissi Gabit választottuk, akit szívből ajánlok Nektek , egy tündéri nő és egyben profi képeket készít .Természetesen a fotó az ő munkája amit megosztok Veletek. Az ünnep szűk családi körben telt, csodálatos érzéssel a pocakomban, hisz mindennap a Kisbabám rugdalózására ébredhetek.

Tavaly Érte imádkoztam , idén Értünk , jövőre pedig Együtt .

 

 

Tövissi Gabi fotó

 

 

 

 

Éves összefoglaló:

Köszönöm 2017 !! Mindenkinek a lehető legboldogabb új évet kívánom !!

Tele szeretettel, vidámsággal , boldogsággal , egészséggel !!!

Kívánom,hogy a magányos lelkek azt hallják valakitől , hogy SZERETLEK;

A régóta Babára vágyóknak, egy egészséges gyönyörű GYERMEKET,

A betegeknek , hogy azt hallják : MEGGYÓGYULT ;

Az álláskeresőknek egy KORREKT, BEJELENTETT MUNKAHELYET;

A kóbor állatoknak egy SZERETŐ CSALÁDOT;

És végül ha nem is ad semmi újat, ne vegyen el senkitől semmit 2018 !!

 

B. Ú. É. K !

 

Szeretettel,

Kata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Írta zolnaiadmin


Scroll to Top