Az első….

Sziasztok!

Először is köszönöm, hogy ennyien játszottatok és ötleteltetek velem. A lakberendezés téma fölénnyel győzött, és sokatokat érdekel, a másik a neves / dátumos ékszerek továbbfejlesztése amit sokan kértetek , illetve a divat és a receptek ami még felkelti az érdeklődéseteket. Annak kifejezetten örülök, hogy sminkekre nem szavaztatok ,mert bevallom nem értek hozzá:D … ! Vannak sminkcuccaim kb. 20 dolgom ( későbbiekben megmutathatom miket használok), de sosem mélyültem el a sminktudomány világában.

Első blogbejegyzésem viszont a divattal, mégpedig az őszi ruhatárral  kezdődik.

Évek óta minden évszak előtt szanálást tartok, a jobb minőségű ruháimat eladom ( erre létrehoztam egy csoportot zsibvásár néven-ha érdekel küldöm a linket) ; amik pedig nem eladhatóak rászorultaknak adományozom. Idén is nekilátok valamelyik hétvégén; így gondoltam hogy beavatlak titeket, hogy mi alapján szanálok.

1.Elsőként Magaddal kell könyörtelennek lenned: ami szorít, kilógsz belőle itt – ott , az jobb nem lesz csak a helyet foglalja.

2.Másodszorra a kombinálhatóságot tartom szem előtt; hogy táskám cipőm van-e hozzá . Hova tudom felvenni, egyszeri alkalomra tudom-e csak használni .

3.Na és a vége a legdrasztikusabb….ha összerakom ami jó , felvenni is tudom párszor. mérlegelni kell….TÉNYLEG FELFOGOM VENNI???? Vagy újabb egy évig rakosgatom jobbra-balra , le-fel és 2év múlva ugyanúgy kidobom. Tehát Csajok,legyetek kemények és dobjátok ki ami nem kell!!!

Színekre hogy mik a trendek nem megyek, mert legyünk őszinték, attól még hogy az okkersárga divat, nem mindenkinek stílusa, nem áll jól bárkinek. Mivel sokat utazok , autóban, buszon csak olyan out-fitteket hordok ami nem kényelmetlen. Plusz biciklivel is járok, aminél figyelembe veszem hogy tudjak kényelmesen tekerni anélkül hogy melegítőben kéne járnom. ( mondjuk,nálam ez hamar leszűkül mert nincs és nem is lesz soha mackóm; …ez szimplán így alakult ki nálam , így szoktam meg , nekem a melegítő=farmer+póló).

Ahol vásárolok:New Yorker,H&M  de 90%ban …(és most jön a csavar ) a Hádában. Abból is a kilós verziókban és körülbelül 10perc alatt.Évek óta nem vásároltam márkásabb, drágább ruhát mert egyszerűen nem éri meg nekem.

Átmeneti kabátokat egyszerűen imádom. Az hogy a poncsók újra divatba jöttek , életem egyik legjobb híre volt. Nekem van egy F&F designos illetve egy Krakkóban vásárolt , tyúklábmintás vastagabb . Sokan cinkeltek, hogy terítő, szőnyeg van rajtam,de nem szokott nagyon zavarni. Ez is egy fontos dolog!—>Azt viseld ami neked tetszik, ne azt amit mások elvárnak . Merj kísérletezni !!

Kabát helyett a hosszú vastag kardigánok is szuperül helyettesítenek. C&A -ban , New Yorkerben szoktam felfedezni jobbnál jobbakat és hihetetlen jó áron!  (shhh! … pl. a New Yorkerben pl. 890Ft-ért is bukkantam már jó darabokra. 🙂 )

Pár szót beszéljünk a cipőkről. Nekem az új mokaszin trend nagyon bejön, de igazából minden ami a régi idők stílusát idézi. A kedvencem a 20-as,30-as évek,de a 60-as;70-es évek is levesz a lábamról. (Láttátok a Kaliforniai álom c.filmet? – na , ott pl . nincs olyan szett amit ne tudnék magamévá tenni :DDD)  Én combig érő csizmát télen veszek csak fel bár sok divatblogger már erre az időre ajánlja , illetve a Pinteresten is inspirációkban ezek a csizmák a trendek,de én meghagyom télre. A bokacsizmák már más téma … azokat nagyon szeretem, magas és lapos verziókban is begyűjtöm őket. Ha online rendelők vagytok, a Cipőplázát  ajánlom, nekem eddig nem volt semmilyen problémám,és még a mennyasszonyi cipőm is innen választottam. Holott azt tudnotok kell ,hogy az én lábam bütykös, hosszú és keskeny és így is bátran merek rendelni!  Ami helyben van az pedig a Deichmann,  illetve a CCC ahonnan beszerzem a lépőimet. Régebben sokat vásároltam kínaiban, de már árban egy szinten van a “márkásokkal” és ha kifogsz egy jó leárazást , jobban jársz.

Táska mániám gyógyíthatatlan. Ez tény. Van tatyóm Ebayről, New Yorkerből, CCC-ből,Primarkból ; Oriflameből , Kínaiból… Kézműves vásárokból ,Róth Anikótól ,most nyertem a Mylouisetól és még ezer millió verziót mondhatnék . Ha megtetszik megveszem.Igazából átgondolatlanul,mert kell,mert muszáj. 😀 Igen, próbálok színekre figyelni , de nem mindig sikerül :D; néha csak KELL,KELL KELL.:)))

Kiegészítők közül:a sálakat nagyon bírom (télen a sapkákat,mert szerintem ultra menő, de erről majd később) , ékszerek közül pedig karkötő és óra. Szeretem a különleges ékszereket az egyedi tervezéseket illetve az ásványokból készülteket.

Na hát ennyit rólam és az őszi kedvenceimről.Kicsit személyesre sikeredett az első gondolatmenetem ,de remélem élvezni fogjátok !:)

Szeretettel,Kata

képek:Pinterest

 

 

Írta zolnaiadmin


Scroll to Top