Kis Karácsony …Nagy Karácsony !

“Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.”
Kun Erzsébet

Sziasztok!

Mint ígértem is itt az újabb bejegyzésem. Tudom, tudom rengeteget kell várni egy egy megnyilvánulásomra, de nézzétek el nekem , Advent van, ilyenkor a Vendégház kitelepül a termékekkel a Fő utcára, karácsonyi vásárba, ezt megelőzi több hetes készülés, vannak új termékek amikhez Tündéreket kellett alkotnom, közben próbálok itthon rendet teremteni és tartani , a vendégház ügyeit a kezemben szóval …”egyszó mint száz”… nézzétek el nekem ! 🙂

A mostani cikkem a télről és a vele járó dolgokról szól ; az én szemszögemből. Leszögezem, téli lány vagyok, mint szülinap mint névnap téren, de nem vagyok oda érte. Nem szeretem a hideget, megtudok fagyni 10 fok alatt , nem szeretem ha az utak járhatatlanok,  ha bundás cipőben is fagynak az ujjaim… és még sorolhatnám. DE!

A meleg szobából hóesést nézni varázslatos. A fehér Karácsony egy kisgyermeknek maga az álom (…és szerintem ez kortalan …) , a szánkó, a bobozás , egy téli séta az erdőben, egy bögre forró csoki, átfagyottan egy finom tea… forralt bor (nekem idén kimarad, de aki teheti pótolja helyettem is … köszi:))) ), a Nestea Havas szilvás teája… az Ugg csizmák… (tudom megosztó,de én imááádom ), a karácsonyi fények, az adventi vásárok, a szebbnél szebb DIY koszorúk (ámulok, hogy ismerőseim milyen ügyesek és milyen csodákat kreálnak), amerikai szokás, de nekem tetszik a grincsfa…nahát abból is csudaszépeket lehet készíteni; az utcákon sétálva a kivilágított házak…; a sült gesztenye illata és íze… és minden ami gesztenyés, a pihe puha norvég mintás párnák , takarók, pizsik,zoknik,mamuszok…áh kész kánaán. Ami még a kedvencem, most lehet elborzadtok, de a réteges öltözködés… a kötött pulcsik, kardigánok, a frotír zoknik (tudjátok az a full puhaság), a sapkák, sálak, a szőrös mellények egy inghez pl. számomra ez a divatolás időszaka. Én személy szerint évek óta imádom és gyűjtöm a szarvas, jégvirágos, téli mintás egy szóval : norvég mintás cuccokat. Nagyrészét kint vettem még Londonban -ebből is látszik,nem mai darabok, viszont mivel a téli ünnepek körül hordom , nem tudom széthordani – de bukkantam már itthon is ilyen klassz dolgokra, meg ajándékba is sűrűn kapok, főleg Anyukámtól, mert ő tudja hogy mire vágyom. 🙂

Íme néhány kép az életemből: (vagy a szekrényemből?!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami még hangulatos ilyenkor-bár idén úgy érzem elég korán elkezdtünk hangolódni-az üzletek lakberendezési dekorjai. Ellepik a polcokat a szarvasos, rókás, pingvines , csillogó-villogó termékek. A mintás plüss anyagú párnák, plédek. Az ágyneműhuzatok , a bögrék, a Mikulás virágok… válogatni van miből. A Pepco,a Kik még olcsón is kínálja az ünnepi árut és hatalmas választékkal várja a vásárlóit. -Neeem,nem kapok semmit ezektől a cégektől, csak az ő árértéküket tartom reálisnak és tényleg bármit megtaláltok amit kerestek. Adventi koszorú gyártásához is tudtok ezeken a helyeken bevásárolni,hisz olcsóbb mint a hobbybolt. Aki még nem állt neki,mert nem tudta mihez fogjon,mit honnan hogyan mennyiért, az térjen be ezekre a helyekre megéri. A lidl-ben azt hiszem most lesznek ágyneműk ,ha eddig hezitáltál , megerősítelek, nekünk van kettő és egyszerűen fantasztikus az anyaga; a minősége és meleg is -jah és nem horror áron. Plédet ill.párnát én anno Tescoban vettem valami hihetetlen olcsón ezerpárszáz forintért, de mostmár a Pepcoban veszek díszpárnákat,mert ha nem muszáj nem megyek be ezért  -főleg nem ünnepek közeledtével- hipermarketbe.Az adventi koszorúm és az ajtódíszünk a kaposvári Eni virágszalonból valók, sajnos nem találtam képet róluk, de ezt majd pótolom,bevallom nálunk még semmi nincs elöl, a hétvége mutatványa lesz, hogy ünnepi ruhát vesz fel a lakás !:)

Mutatok pár régebbi ötletet amiket itthon csináltam, összeállítottam :

 

Az első Karácsonyom lesz szakember által elkészített köröm nélkül. Évekig böngésztem a pinterestet,googlet,instagramot, hogy tippeket, ötleteket gyűjtsek “milyen legyen a körmöm?”. Hát idén egyszerűen megoldom, sima piros lesz, de nézzétek csak milyen szépségeim voltak eddig:

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszintén szólva , tavaly kaptam rá a sütés főzés örömére, technikájára.Azóta túl vagyok két tanfolyamon, és már lázban égek , hogy megsüthessem az első ünnepi sütiket. Én most ebben fogom kiélni magam , és az oldalon folyamatosan tudósítani fogom mikor mit sütök, remélem Ti is várjátok, és kíváncsiak vagytok, miket készítek a Családnak ill. a magam szórakoztatására. 🙂 Tartsatok velem !

 

Itt épp életem első beiglijét készítem…idén is felvettem a menüsorra:)

 

Huh,hát hosszú lélegzetvételű lett ez a blogbejegyzés -de régóta érlelődött már bennem- remélem itt lesztek velem a készülődés alatt, és hogy már előre hálás legyek, plusz mivel ünnep meg minden gondoltam egy kis nyereményjátékra is,amiért itt vagytok, olvastok és buzdítotok az írásra.

A feladat: kommentben osszátok meg velem Ti hogy készültök az ünnepre , jöhetnek outfittek , körömtippek bármi, bevásárlásotok eredményét -mit,hogy hol vettetek, lakberendezés…amik itt is felmerültek , építsünk ki egy szuper kis közösséget , ahol segítjük, támogatjuk ismeretlenül , de önzetlenül egymást . 🙂  jah és persze like az oldalamnak (ha még eddig nem tetted meg ).—> Boldogsághormon

A nyeremény pedig : MEGLEPETÉS  a Karácsonyfa alá !!

Készüljünk együtt az ünnepre !

Írta zolnaiadmin


Scroll to Top